Tattoo & Laserpoint BVBA


Na een tijd in Brussel getatoëerd te hebben, probeerde Victor voet aan wal te krijgen
in Antwerpen, destijds het Mekka van de tatoeagewereld in België.


Gina, intussen al een paar jaar in haar eigen studio op de solotoer gegaan als eerste, zelfstandig werkende, vrouwelijke tatoeëerder in Europa, was één van Victor zijn concurrenten en concurrentie kun je het best uitschakelen als je ermee trouwt en zo gebeurde het ook.


Dat het Schipperskwartier hun uitvalsbasis was, kwam omdat het toenmalige stadsbestuur van Antwerpen nergens anders in de stad een tattooshop duldde.
Zo bleven ze 30 jaar trouw aan de Eerste Wijk van " 't Stad". De nu zo populaire "Oldschool tattoos" kennen ze dan ook als geen ander, en ze hebben nog veel originele, oude, tekeningen in hun bezit.


Maar het stadsbestuur zette het mes in de wijk en Victor en Gina zochten andere oorden op buiten de stad en sloegen in 2004 hun tenten op in Waarloos, een deelgemeente van Kontich; op de Grote Steenweg, vlakbij dancing CopaCabana.


In het begin, ik schrijf 1974, waren ze echte pioniers en dachten na over hoe het tatoeëren beter en hygiënischer gemaakt kon worden. Toen was het heel normaal dat je tattoo twee weken nodig had om te genezen.
Destijds kon je geen medisch materiaal kopen dus een autoclaaf of een helelucht sterilisator kon je niet bemachtigen. Naalden waren ook niet in groten getale te koop, wat noopte tot het hergebruik ervan.


De eerste Tattooconventie werd trouwens in Antwerpen gehouden en had als doel het zwartwerk te beperken en de hygiënische omstandigheden in de shops, te verbeteren. Deze internationale bijeenkomst was enkel en alleen voor mensen uit het vak.


Maar de tijd staat niet stil en de verdere ontwikkeling van dit vak deed dit ook niet. Bijblijven was en is de boodschap en zodra de bevoorrading beter liep, werd overgegaan naar naalden voor éénmalig gebruik.
In het begin was het normaal dat je in een tattooshop verfpotjes van het formaat Talens zag en dat een verse tattoo afgedekt werd met keukenpaper.
Een laag vaseline moest voor de genezing zorgen en klaar was Kees.

Tegenwoordig is er alles voor éénmalig gebruik en kan alles gesteriliseerd worden in een moderne autoclaaf en dat komt de genezing ten goede.


Victor en Gina genieten bekendheid in de hele wereld en er zijn artikelen in dagbladen over hen verschenen tot in Australië en Zuid Afrika toe.

Ze waren te zien in tv programma's zoals IJsbreker (1981), Wie Van De Drie,Nasi Goreng, Recht op Antwoord en nog andere programma's.


Gina werkte mee aan een film die werd uitgezonden in verschillende landen in een programma dat gewijd was aan beginnende cineasten: La Tour Autour du Monde.


Victor was gastspreker op de Hepatitis- C dag, waar mensen uit de medische sector aanwezig waren.


Nu, na het eerste decennium van de 21 ste eeuw, hebben ze een jong artiest gevonden die zich zeer hard tot het tatoeagevak aangetrokken voelt: Jan. Neem maar eens een kijkje op zijn portfolio. En het is leuk dat je niet zoekt maar víndt.

De tattooshop!